07 Mart 2024

Kudüs'ün hızlı fethi sonrası için acil eylem planı

Gazze’nin düşmek üzere olduğuna bütün dünya inanmışken “Kudüs’ün fethi sonrası için acil eylem planı” hazırlamak Şam’da Cuma namazı kılma hayallerinden emin olun daha gerçekçi.

 

Son iki savaşında paramiliter güçlere karşı ağır yenilgiler alan; özellikle HAMAS karşısında ABD ve laik-işbirlikçi Arapların desteğine rağmen halen devam eden savaşta askeri manada rezil olan bir İsrail’in yaptığı soykırıma rağmen askeri bakımdan büyük bir çıkmaza doğru sürüklenmesi “Kudüs’ün fethi sonrası için acil eylem planı” hazırlamak için oldukça makul bir neden. İsrail şu ana kadar askeri, siyasi ve toplumsal olarak Gazze savaşında hiçbir hedefine ulaşamadı ve kelimenin tam manası ile keşmekeş içerisinde bütün tuşlara basarak bu açmazdan kurtulmaya çalışıyor. Savaşlar, bebekleri, çocukları, kadınları katlederek kazanılmaz.

 

Aslında, Kudüs’ün fethi sonrası için acil eylem planını yıllar önce İslami camianın cins isimlerinden Mücahit Yılmaz önermişti. Yaklaşık 50 senedir Arap devletleri ile ciddi bir savaş yapmamış olan İsrail’in 7 Ekim’de verdiği dağılmış görüntü bu sefer olmasa da bir sonraki, olmazsa bir sonraki seferde denize dökülmesinin mukadder olduğunu gösterdi. Ani bir savaş durumunda İsrail’in Kudüs ve civarını kaybedeceğini artık rahat bir şekilde öngörebiliriz. 7 Ekim sonrası bu tabloya daha yakınız. “Çocuklarımıza nasip olur” dediklerimizi artık bizim de görebileceğimizi düşünüyorum. Aylardır bütün ateş gücüne ve Batı’nın Gazze tünellerine muharip güçlerini sokmak dahil bütün yardımlarına rağmen halen daha ancak 12 kilometre işgal edebilmiş olması ve nihayetinde kara ordusunu büyük oranda Gazze sokaklarından çekmek zorunda kalması çok önemli. İsrail, öyle ya da böyle 7 Ekim sabahı bu bölgede tutunamayacağını gördü. İsrail’in 6 Ekim’e geri dönme imkanı yok. Bugün değilse bile yarın.

 

Öte yandan Kırım’ın el değiştirmesi uluslararası dengeleri nasıl orta ve uzun vadede alt-üst etti ise Kudüs’ün aniden fethi de şimdiden bir acil eylem planı yapmayı gerekli kılmaktadır. 7 Ekim benzeri yeni saldırıların ilk hamlede İsrail’i sahile sıkıştıracağını öngörebiliriz. Peki ama ele geçirilen bu lanetli mücrimlere karşı nasıl bir tutum takınılmalıdır. Yılmaz, yıllar önce 6 maddelik bir acil eylem planı önermişti. Önerisi şuydu; “1. Yakalanan tüm tutuklular Gazze benzeri büyük mülteci kamplarına toplanmalı ve kesinlikle izinsiz çıkışlarına izin verilmemeli. Unutulmamalı ki onların hiçbiri sivil değil; hepsi işgalcidir. 2. Yakalananların ellerine silah alanları ve askerlik yapanları (kadın veya erkek) idam cezası ile tecziye edilmelidir. 3. Kadınlar ve çocuklar eğer suç işlememiş iseler ayrılarak onlar için mülteci kamplarında belli süreler kalmaları sağlanarak mümkünse fidye karşılığı kurtulabilmeleri sağlanmalı. 4. İşgal altındaki topraklarda 1917’den önce meskûn olduğunu açıkça ispatlayabilen ve herhangi bir suça bulaşmamış masum Yahudilerin atalarından kalma topraklarda yaşamalarına müsaade edilmeli. 5. Anne babaları ölen suçsuz çocuklar İslam devletinin güvencesinde yaşayacaklardır. 6. Bizim topraklarımızda elde edilen ve var olan her türlü menkul gayrı menkul değerler İslam devleti tarafından savaş ganimeti olarak alınarak mazlum muhacir Filistinlilere dağıtılacaktır.”

 

Sahi, Gazze’de yaşanan soykırım, on binlerce şehit, açlıktan ölen insanlar, onuru kırılmak istenen ümmet, parça parça edilmiş bedenler, yapay zeka ile katliam ve yok edilen şehirleri görünce acil eylem planı oldukça makul göründü gözüme. Muhtemelen bu şartları bütün ailesini, yüzlerce akrabasını kaybeden bir Gazzeli gence sunsanız itiraz da edecektir. Biz yine adaletli davranıp bölgedeki Yahudiler için ancak Beni Kurayza Yahudileri ile yapılan anlaşmayı kabul edebiliriz, fazlasını değil.

 

CİHADA KUŞANAN TOPRAKLARA DAİR NOTLAR

 

·         Alışmayın sahneye, Allah görüyor ve şahit oluyor...

 

·         İslam ülkelerinin tüm orduları birleşirse denize dökülecekleri endişesi taşıyan İsrail, yaklaşık 5 aydır sınırlı bir alanda sıkışıp kaldı.

 

·         Maskeli bir adam bütün maskelerin inmesine neden oldu.

 

·         Müslüman bir kadının kıyafetlerini giyerek ümmetin onuru ile alay eden İsrailli terörist, Kassam mücahitleri tarafından cehenneme yolcu edildi.

 

·         Euro-Med İnsan Hakları gözlemcisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsrail askerleri Gazze'deki Filistinli sivilleri tanklar ve zırhlı araçlarla ezerek öldürüyor. Görgü tanıkları insan hakları gözlemcisine, adamın ellerinin kelepçelendiğini, soyulduğunu ve asfaltta ezilirken hayatta olduğunu söyledi.

 

·         İnsanlığın vicdanlı aktivistleri, İsrail'in Gazze'yi bombalamada kullanılan F-35 uçaklarının bileşenlerini sağlayan Smiths Metal'i Amerika'da hedef alıyor.

 

·         İsrailli bir asker, tankının penceresinden yerde yatan bir Filistinliyi gösteren kısa bir video yayınlayarak, "Bir dakika sonra 65 ton ağırlığında, 1500 beygir gücündeki Merkava Mark 4 tankıyla istemeden üzerinden geçtim."

 

·         Birleşmiş Milletler, İsrail gözaltı merkezleri ve kontrol noktalarında Filistinli erkek ve kadınlara yönelik cinsel istismara ilişkin raporlar aldığını duyurdu.

 

·         Şehit Şehir Gazze

 

·         Yediot Aharonot: Yahya el-Sanwar'ın güçleri hâlâ cephaneye sahip ve savaşı bitirmek için acele etmiyorlar, diğer yandan Ramazan ayında tarihi bir bölgesel savaşa bel bağladılar.

 

·         Müslüman bir kadının kıyafetlerini giyerek ümmetin onuru ile alay eden İsrailli terörist, Kassam mücahitleri tarafından cehenneme yolcu edildi.

 

·         İngiliz Yahudi medeniyeti. Lordlar Kamarası'nın İşçi Partisi üyesi John Hutton, aynı zamanda Rafael'in bir yan kuruluşu olan Pearson Engineering'in de direktörlüğünü yapıyor. Rafael firması, doğrudan İsrail hükümetine ait olan en büyük İsrail silah firmaları arasında yer alıyor.

 

·         Gazze'den gelen son verilere göre, İsrail'in Gazze'deki savaşında 150 gün içinde 13.430 çocuk ve 8.900 kadın öldürüldü. Bu, trajik bir şekilde binlerce çocuğun ebeveynlerini kaybetmesine ve bazılarının da tüm ailelerini kaybetmesine yol açtı.

 

·         Günde ortalama 8 defa Türkiye’den kalkıp İsrail’e giden gemilerin utancını bütün yüreğimizde hissediyoruz.

 

·         İnsanlığın vicdanlı aktivistleri, İsrail'in Gazze'yi bombalamada kullanılan F-35 uçaklarının bileşenlerini sağlayan Smiths Metal'i Amerika'da hedef alıyor. Smiths Metal benzeri ne firmalar var Türkiye'de ama onları savunan sözüm ona fenomen bozuntularının laf kalabalığından istifade ederek İsrail ile kirli ticaretlerine devam ediyorlar.