05 Haziran 2017

Makyajlı güzellerin yıktıkları bin rüyamız

Sıradan, alabildiğine çirkin, itici, yorgun, kaba ve soğuk yüzler boya badana ile servis ediliyor.

Ramazan Ramazan 'ünlülerin makyajsız halleri' diye bir galeriye baktım, cidden baktım. Vallahi iğrendim. 30 yaş üstü zaten iğrenç. Sahte, namussuz bir dünya bu. Ekran yalan, senaryo yalan, bedenler yalan, mutluluklar yalan.

Evimde televizyon yok, büyük planın bir parçası olan yarışmaların, saçma kadın aile programlarının veya dizilerin direkt muhatabı değilim ama sorun büyük. Fahişelerin doldurduğu dizilerle İslam dünyasında bir garip Türkiye algısı oluşuyor. 71 ülkeye gittim, dizilerin yayınlanmadığı ülke yok ve bize sorulan soruların büyük çoğunluğu bu sahte güzellere dair. Gazzeli gençler de, Pakistanlı kızlar da, İranlı teyzeler de, Mısırlı abiler de dizileri soruyor.

Yaşadığı sel felaketinin etkileri hala sürerken Türkiye'den kendilerine yardım için gelen bizlere Türk dizilerini ve bu dizilerdeki sahte güzelleri soruyor İslam dünyası maalesef. Bilmem hangi dizideki kadının güzelliği üzerinden sürdürülmek istenen muhabbetleri üslubunca sona erdirmenin kavgasını veriyoruz çoğu defa. Ekranların “en güzelinin” bile büyük oranda bir yalanın tam orta yerinden konuştuğunu biz bilmiyoruz ki İslam dünyasına anlatalım. Makyaj, boya badana, ışıklar, kamera açıları ve diğer birçok saldırgan mızrak ucu, acımasızca saplanıyor ruhlarımıza.

Sahte, sanal, ucube güzelliklerin çağındayız. Özelde diziler, genelde ise TV ile yıkılan onca sinir ucumuzdan sadece bir tanesi bu ‘güzellik algımız' üstelik.

Yıktıkları bin rüyamız var, henüz bir taşı diğerinin üstüne koyduklarını görmedik.

***

HARİTA OKUMALARI

Harita Okumaları 21: Ruslar, Türk Hanlarını alt ederek sadece İslam dünyasına en ağır toprak kaybını yaşatmadı. Aynı zamanda tarihin en başarılı işgalcileri oldular.

Harita Okumaları 22: Sufizm'in İslam dünyasına kıymetli armağanları; Malezya ve Endonezya Müslümanları.

Harita Okumaları 23: Uzak Asya'da İslam'ın hedef listesi; Yeni Gine, Yeni Zelanda ve Japonya.

Harita Okumaları 24: Sömürgeler çağını es geçen Osmanlı haritayı kaybetti.

Harita Okumaları 25: On dokuzuncu Yüzyıl İslam Dünyası reform hareketleri haritaya herhangi bir etki edemedi.

Harita Okumaları 26: Balkan Savaşları, İslam Coğrafyasının en yoğun harita kaybı.

Harita Okumaları 27:  Haritamızın anasını ağlattıkları tarih; Balkan Harbi.

Harita Okumaları 28: Türkiye Modernleşmesi haritada kırılmadır.

Harita Okumaları 29: Türkiye Cumhuriyeti, haritada durgunluktur.

Harita Okumaları 30: Boşnaklar, Makedonlar, Arnavutlar; İslam Dünyası haritasına Osmanlı'nın hediyesi.

***

MESAJLAR

  1. AB proje fonlarından genellikle sapıkları destekleyen projeler para alıyor. Neden?

 

  1. Bir rezidansın 5627. katında oturan biri sabah nasıl uyansın bir horozun ötüşüyle?

 

  1. Bilinen ilk sistem mühendisi kimdir? Ya ilk sibernetikçi? Peki, ilk elektronikçi kimdir? Bize bilgisayarın babası olarak İngiliz Matematikçi Charles Babbage'yi tanıtır Batı. Peki, bu gerçek mi? Oysa günümüzden 800 yıl önce yaşamış İslam âlimi Cezeri, hiç şüphesiz ilk sistem mühendisi, ilk sibernetikçi, ilk elektronikçi ve bildiğimiz manada bilgisayarın babasıdır.

 

  1. Günümüzün en önemli zehiri gıda. Maalesef gıdalar biyolojik silah haline geldi. Yiyeceklerimizin raf ömrünü uzatmak için başlayan ısıl işlemler gıdalarımızın tabiatını bozarak bize plastik ve ağır metaller yedirmeye başladı. Yediklerimizi kontrol edenler bizi kontrol ediyor, bütün hikâye bu.

.

***

KAFA KARIŞTIRAN CÜMLELER

  1. 1825'de bulunduğu iddia edilen işlenmiş alüminyum, günümüzden 1700 yıl önce gömülmüş, 300 yılına ait Çinli General Çow Çu'nun mezarından çıktı. Tarih, koca bir yalandır.

 

  1. Sümerlerin bile "antik şehir" dedikleri Lübnan'daki Baalbek Şehri neleri gizliyor, neleri.

 

  1. Bizlere öğretilen tarih yanlış.

 

  1. Ali İmran 97'de Mekke'yi anlatırken "O Kâ'be ki apaçık işaretlerle-delillerle-işaretlerle-alametlerle dopdolu olup, İbrahim'in makamı da oradadır." deniliyor. O delil-işaret-alametler nedir acaba?

 

  1. 50 bin yıl öncesini biliyor ama 8 bin yıl öncesini bilmiyoruz. 35 bin yıl öncenin 6 bin yıl önceden daha gelişmiş olduğunu anlıyoruz. Neden?