01 Ağustos 2017

Mescid-i Aksâ sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanlarındır

İsrail'in Kudüs'te yaptığı zulüm bir mümin olarak hepimizi derinden üzüyor. Televizyon'da izlerken, gazetelerde, internette okurken içimiz yanıyor. Nurettin Yıldız hocanın da dediği gibi “Kâbe'si, Kudüs'ü bizim olduğuna göre dertleri de bizimdir.”

İsrail'in akıl almaz uygulamaları geniş bir coğrafyada ümmet tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Ülkemizin her yerinden Kudüs'e dualar edildi. Hutbelerde konu oldu. Önce Beyazıt Meydanında daha sonra Yenikapı'da telin mitingleri düzenlendi. Filistin'li Müslümanların ve Kudüs'ün asla yalnız bırakılmayacağı İsrail'in yüzüne adeta haykırıldı. 

Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı birçok konuşmada Mesci-i Aksa'yı daha çok ziyaret edilmesi gerektiğinin altına ısrarla çizerken “Filistin'in kahraman gençlerini, her biri cesaret abidesi olan vakur insanları selamlıyorum. 15 Temmuz'da bizim için ellerini semaya açan, Harem-i Şerif'e koşan tüm Filistinli kardeşlerimize minnettarlığımızı sunuyorum. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, sadece Filistinli çocukların görevi değildir. Kudüs'te 3 dinin kutsal mekanları var. Ama Mescid-i Aksa'nın, Kubbetü's Sahra'nın yer aldığı Harem-i Şerif sadece Müslümanlara ait. İla nihaye öyle kalacak. Bu kapsamda, son dönemde yapılan ezan tartışmalarını son derece tehlikeli buluyorum.” Dedi.

Yenikapı Mitingi

Saadet Partisi Ve Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi, Yenikapı'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Mitinge CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile CHP İstanbul Milletvekilleri İlhan Kesici ve Mahmut Tanal da katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, halkın coşkulu bir kalabalıkla Hakk'ı savunmak için bir olduğunu dile getirerek, milli davalarda gösterilen birlik ve beraberlik ruhunu övdü.
Türkiye'nin her yerinden ve her partiden vatandaşların Yenikapı'ya geldiğini aktaran Asiltürk, şöyle devam etti:

"Bu meydana aktınız. Burada büyük bir insan seli oluşturdunuz. Bu muhteşem manzaranızla 80 milyona yaklaşan vatan evlatlarının, 1,5 milyarlık İslam aleminin ve zulüm gören 5 milyar insanın haklarını savunmak için buraya geldiniz. Allah sizden razı olsun. Böylece tarihe altın bir sayfa yazıyorsunuz. İsrail'e lanet Filistin'e destek mitingiyle aziz milletimizin zulme karşı olduğunu, sömürülmeye karşı olduğunu dünyaya ilan ettiniz. Bu büyük bir şereftir. Bu şerefi bize bahşettiği için Allah'a şükrediyoruz."

Asiltürk, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim'in torunları olarak Filistin davasına sahip çıkmanın çok önemli olduğunu belirterek, bu nedenle vatandaşların Filistin'de olan bitene seyirci kalamayacağını söyledi.

Müslüman olarak barıştan, sevgiden ve kardeşlikten yana olduklarını anlatan Asiltürk, Hazreti Peygamber'in "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." hadisini anımsattı. Asiltürk, bu hadisten hareketle susup oturamayacaklarını kaydederek, Türk halkının bu zulme sessiz kalmadığına dikkati çekti.

Kudüs'ün Müslümanların yönetiminde huzur beldesi olduğunu ifade eden Asiltürk, haçlı seferleri esnasında katledilen Müslümanları anımsattı.

"Kudüs, ulvi bir dava, vazgeçilmez bir sevdadır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kudüs'ün ulvi bir dava, vazgeçilmez bir sevda olduğunu belirterek, "Peygamberimizin miraca çıktığı ulu mekandır. Hakk'a açılan kapı, zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Hepsinden öte Müslümanların ortak ruhu ve ortak paydasıdır." dedi.

Karamollaoğlu, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti.
Bugün Gazze'nin, Batı Şeria'nın ve Ramallah'ın gönlünün bu mitingde olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, siyonistlerin ise bu mitingi korku içinde takip ettiğini söyledi.

Karamollaoğlu, bütün mazlumların umutlarının miting meydanında olduğunu belirterek, "Bu meydanda Filistin işgal altındayken rahat uyuyamayan Selahaddin Eyyubi'nin torunları var. Alparslan'ın torunları var. Necmettin Erbakan'ın talebeleri var. Gazze'nin olduğu kadar Tel Aviv'in de gözü bu meydanda. Halid Meşal'in, İsmail Haniye'nin, Raid Salah'ın olduğu kadar Netanyahu'nun da gözü bu meydanda. Emin olun onların korkudan bacakları titriyor. Karanlık kapıların arkasında kurdukları ekranlarda bu alana bakıp 'Ebabil kuşları gibi nereden çıktı bu insanlar?' diyorlar. Derin bir korkunun içine kapılıyorlar. Bugün burada 80 milyon Türkiye'nin yüreği var." diye konuştu.

Temel Karamollaoğlu sözlerinin devamında "İsrail İşgal ettiği topraklardan çekilene kadar tüm diplomatik ilişkiler kesilsin. Bugün burada 80 milyon Türkiye'nin yüreği var, burada Yenikapı'da 2 milyarlık İslam aleminin yüreği var" dedi.

Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri de katıldı. Bazıları da kürsüye gelerek kısa birer konuşma yaptılar.

BAYAN HAFIZLAR YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Bayan Hafızlar Yarışması Türkiye Finali yapıldı Ordu'da yapıldı.

Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk, Altınordu ilçesinde bulunan Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki yarışma öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye finaline 9 bölgeden kadın hafızların katıldığını söyledi.

Yarışmanın dokuzuncusunun Ordu'da gerçekleştirildiğini belirten Öztürk, yarışmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bu tür yarışmaların sürmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, "Cenabıhak hiçbirimizi Kur'an'ın izinden ayırmasın. Rabb'im inşallah Kur'an'a hizmet ederek yükselen bir millet olmayı bizlere nasip etsin." dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra yarışmacılar, sırayla kürsüye gelerek Kur'an-ı Kerim okudu.
Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada İstanbul'dan Elif Öztürk birinci, Hatay'dan Hatice Peker Karanfil ikinci, Bartın'dan Fatma Yılmaz üçüncü oldu.

Program, dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

ÇENGELKÖY'DE YIKILAN TARİHİ ÇINAR YENİDEN DİKİLDİ

Çengelköy'de fırtınadan devrilen tarihi çınar ağacının imdadına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Çınar ağacı, Başkan Kadir Topbaş'ın talimatı doğrultusunda bakım ve temizleme çalışmalarının ardından ayağa kaldırılıp aynı yerine tekrar dikildi.

Ağacın tekrar hayata döndürülmesi için İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Ekibinin yürüttüğü titiz çalışma neticesinde ağaç yerine dikildi. 176 yaşındaki tarihi çınar, 26 metre boyunda 126 cm çapında.

Çengelköy meydanında yürütülen çalışmaları yerinde yöneten İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanı İhsan Şimşek, bulunduğu meydana özellik katan tarihi ağacın, içten çürüdüğü için şiddetli yağış ve fırtınaya dayanamadığını belirterek, şehrin bir değerinin kaybolmaması için ağacın bakımı yapılarak aynı yerine tekrar dikildiğini söyledi.

Şimşek, ağacın hayata daha rahat tutabilmesi için budama yaparak yüksekliğinin 26 metreden 8 metreye düşürüldüğünü de belirtti.

SİNEMACILARDAN MENDERES TÜREL'E MEKTUP

Sinemacılar, Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Ulusal Yarışma"nın kaldırılması dolayısıyla bir mektup yazdı.

Sinema sektörünün konuyla ilgili endişe ve düşüncelerini içeren mektup, aynı zamanda festival başkanı olan Antalya Büyükşehir Belediye Menderes Türel'e gönderildi.

Mektupta, Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR), Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP), Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY), Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP), Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM), Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR], Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖN), Çağdaş Sinema Oyuncuları'nın (ÇASOD) imzası bulunuyor.

MALATYA FİLM FESTİVALİ'NE SAĞLAM BAŞVURULAR GELİYOR

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.'si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında yapımına başlanan 15 Temmuz belgeselinin Türkiye çekimleri tamamlandı.

Azerbaycanlı ünlü yönetmen Elçin Musaoğlu imzası taşıyan belgesel, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan olayları kardeş ülke Azerbaycan gözüyle beyazperdeye taşıyacak.

Çekimleri Bakü'de başlayan, İstanbul, Ankara, Malatya ve Kocaeli'de devam eden belgesel, Bakü'de tamamlanacak. Ekim ayında Malatya'da düzenlenecek galada gösterilecek olan belgesel festival kapsamında da seyirciyle buluşacak.

Bu yıl ilki yapılacak Malatya Film Platformu'na başvurular devam ediyor. Sağlam projeler geldiğine özellikle vurgu yapan Festival Koordinatör'ü Suat Köçer, son başvuru tarihinin 1 Eylül olduğunu tekrar hatırlatırken “İyi olan kazansın” diyor.

BAŞIN SAĞOLSUN ERSİN ÇELİK KARDEŞİM

Mayıs ayında yazarı Akif Emre'yi ani bir kalp krizi sonucu kaybeden Yeni Şafak gazetesi büyük bir acı daha yaşadı. Yeni Şafak İnternet servisi müdürü sevgili Ersin Çelik'in kızı trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Acı olayın Çelik ailesinin yaz tatillerini geçirdikleri Karasu ilçesinde gerçekleştiği öğrenildi.

Küçük Ceren'in cenazesi İzmit'in Yuvacık ilçesi Başiskele-Yukarı Serdar Camii'nden kılınan namazın ardından yine Başiskele'de defnedildi.
Küçük yavrumuza Allahtan rahmet diliyorum. Sevgili Ersin Çelik kardeşimize ve ailesine sabırlar diliyorum.