14 Ekim 2022

On numara hoca on numara cemaat

Malum her yıl Ekim ayının ilk haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ihtiyaçtan doğan çeşitli temalarla Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak kutlanır.

 

Hafta boyu kayda  değer bir çok etkinlik düzenlenir. Sekiz sütuna manşet olacak  nice sözler söylenir. Camileri, salonları, stadyumları  dolduran programlar maalesef ekranları ve gazeteleri bir türlü dolduramaz.

Halbuki, Camiler ve Din Görevlileri; milletimizin tamamının mabedi, gözbebeği ve değeridir. Bendeniz bu iklimden hareket ederek hademe-i hayrat kervanının aciz bir neferi olmanın iftiharı ve hasbelkader erbab-ı kalem olmaya çalışmanın mesuliyetiyle her yıl  yazdığım ve konuştuğum çeşitli mecralarda camilerimiz, din görevlilerimiz ve din hizmetleriyle alakalı okuyucu,dinleyici ve izleyici de farkındalık meydana getirecek içerikler üretmeye gayret gösteririm. Din Hizmetleri uzmanı olmak kolay mı? düşüneceksin, üreteceksin, koşacaksın, konuşacaksın, yapacaksın, yazacaksın.

 

On Numara Hoca:

 

Hoca dediğin ON numara olmalı.

ON numara bir hoca olabilmek için icabında DOKUZ köyden kovulmayı göze almalı. Hakkın, hakikatin, iyinin, doğrunun, güzelin, erdemin, kıymetin ve faziletin SEKİZ sütuna manşet olması için gece gündüz demeden çalışmalı. YEDİden YETMİŞ  YEDİye öyle bir din hizmeti sunmalı ki bu hizmeti kendisine yerin ALTI’ında  rahmet ola, cennet ola, ebedi saadet ola. Cemaatini ve cemiyetini bir elin BEŞ parmağı gibi farklı, vazgeçilmez ve kardeş bilmeli.

DÖRT dörtlük  bir hoca olabilmek için ÜÇ günlük bir dünyaya zerre kadar meyletmemeli.

’’İKİ günü birbirine eşit olan ziyandadır’’hadis-i şerifini bir an olsun unutmayarak BİR gününü bile boş geçirmemeli. İcab ettiğinde SIFIR’dan  başlamalı fakat asla sıfırı tüketmemeli.

 

On numara cemaat:

ON numara cemaat olma yolunda DOKUZ  defa düşse bile onuncu kez yerinden kalkıp yoluna devam etmeli. Şartlar ne olursa olsun o yolda asla SEKİZ çizmemeli. YEDİ  yaşında aldığı bilgi ve edebi YETMİŞ  yaşına kadar istikametle götürmeli. Yerin ALTInda rahat edebilmek için yerin üstünde rahatını bozarak günde BEŞ  vakit namazı camide cemaatle eda etmeli. Bir gün DÖRT kişinin omuzunda gideceğini unutmamak için ÜÇ günlük fani dünyaya aldanmamalı. Kendisini kurtaracak İKİ şey olan yakin iman ve salih amel dolu BİR ömür sürmeli ki elinde kalan koskoca bir SIFIR olmasın.