20 Şubat 2018

Şehidimiz vasiyeti yerine getiriliyor ailesi hacca götürülecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘İl Buluşmaları' kapsamında Hatay'a gitti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, valilikte yapmış olduğu açıklamada din hizmetlerinin, din eğitiminin daha nitelikli yapılabilmesi için ‘İl Buluşmaları' yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda yapılan Hatay programına valilik ziyareti ile başladıklarını söyledi.

Hatay programının ayrı bir öneminin olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Hatayı seçmemizdeki amaçlarımızdan birisi de, şu anda sınır ötesinde teröristlerle mücadele eden askerimizin karargâhının burada olmasıdır. Onları da ziyaret ederek dualarımızın ve bütün desteğimizin kendileri için olduğunu ifade edeceğiz” dedi.

Başkan Erbaş Mehmetçiğin en kısa zamanda bölgeyi terör unsurlarından temizlemesini temenni ederek, zulme uğrayanları kurtarmak için yola çıkan ordumuzun tarih boyunca zulmü ortadan kaldırmak için mücadele ettiğini, bugün de öyle olduğunu kaydetti.

Yardım yağıyor

Hatay Valisi Erdal Ata ise Başkan Erbaş'a ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti. Vali Ata, Türkiye'nin dört bir tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmüş olduğu Zeytin Dalı Harekatı'ndan dolayı destek telefonları, mailleri aldıklarını ifade ederek, “ Vatandaşlarımız, sürekli yardımcı olmak istiyorlar. Bir şeyler göndermek istiyorlar. Karınca kararınca ‘bizimde bir katkımız olsun' arzusundalar. Bu da gösteriyor ki biz 81 milyon bir bütün olduğumuz müddetçe Bizi asla kimse bölemez ve yıkamaz. Gösterdikleri ilgiden dolayı milletime teşekkür ediyorum” dedi.

Şehidin vasiyeti yerine getiriliyor

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı esnasında şehit olan Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, şehidin vasiyeti üzerine ailesini hacca götüreceklerini bildirdi.

Hatay Akasya Mahallesi'ndeki baba evinin önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul eden şehidin babası Fadil ve abisi Selahattin Pamukçu'ya başsağlığı dileklerini ileten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, okunan Kur'an'ı Kerim'in ardından şehit için dua etti.

Başkan Erbaş, duanın ardından şehidin annesi ve babasının hacca gitmesi için yapmış olduğu vasiyeti hatırlatarak “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak burada bize düşen görev, hiçbir şekilde yazılmadan, kuraya da tabi tutmadan biz bu vasiyeti üstleniyoruz. Tabii kendileri arzu ettikleri takdirde biz bu vazifeyi inşallah yapmış olacağız” dedi.

Abdürrahim Karakoç anılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve kültür sanat hayatımıza katkı sağlayan öncü şahsiyetleri özel etkinliklerle hatırlamaya ve günümüz gençliğine tanıtmaya devam ediyor.  Türk edebiyat tarihinin önemli şair ve söz yazarlarından Abdurrahim Karakoç, 22 Şubat Perşembe günü, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek bir panelle anılacak.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün katkılarıyla Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan “Mihriban'ın Şairi Abdurrahim Karakoç” başlıklı panel, saat 13:00'te başlayacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca, 13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşen “133. Doğum Yılında Yahya Kemal Beyatlı” etkinliği kapsamında düzenlenen yazı, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın tarafından ödülleri takdim edilecek.

Filistinli 100 çiftin düğünleri yapıldı

Sultanbeyli Belediyesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ve Yurtdışındaki Filistin Âlimler Birliği'nin katkılarıyla düzenlenen programda 100 çift evlendirildi.

Filistinli çiftlerin nikâh ve düğün töreni, Sultanbeyli Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Anlamlı etkinliğe Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay da iştirak ederek bir çifte şahitlik etti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Ender Doğan'ın Arapça ve Türkçe müzik dinletisi sunuldu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı konuşmada organizasyonu, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ve Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği ile beraber düzenlediklerini belirtirken sözlerine şöyle devam etti: "Mehir Vakfı artık dünyanın her tarafına açılmış çok önemli kuruluşlarından biridir. Allah yardımcıları olsun. Bize bu teklif edildiğinde, Filistin ve Kudüs deyince biz duruyoruz tabii ki. Kırmızı çizgimiz Kudüs. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz, milletimiz, vakıflarımız, STK'larımız hep birlikte dünyaya haykırıyoruz. Diyoruz ki, 'Kurduğunuz tüm planları bozacak bir millet, bir ülke ve bir lider var. O yüzden Filistinliler, Kudüs üzerine kurduğunuz tüm tuzakları, Allah'ın izniyle biz bozacağız. Sadece Filistin değil, dünyanın neresinde mazlumlar varsa, biz o mazlumların yanındayız."

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da çok anlamlı bir organizasyona şahitlik etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

" Bu etkinliğin bize verdiği en anlamlı mesaj, burada sadece 100 çiftimizin evlenmesi değil, bu en önemli düstur ama bize anlattığı mesajlar da var. Kudüs bizim kubbemiz, yüzümüzü döndüğümüz ilk mekan. Efendimizin Miraç'a yükseldiği topraklar. Kutsal bir şehir. Ama bugün kan ağlıyor. Kıblemiz işgal altında. Kudüs'ün bekçilerine hizmet etmek, oraya kandil yağlarını göndermektir. O yüzden Kudüs'ün bekçilerine hizmet eden ve kandil yağları gönderen insanlardır, mübarektir. O yüzden bu organizasyon çok anlamlıdır."

Nikahı kıyılan çiftlere Büşra Yıldırım Köylübay'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Mehmet Ali Pulcu, Mihrimah Belma Satır, Yurtdışındaki Filistin Âlimler Birliği Başkanı Navaf Tekruri, Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem, Sultanbeyli Kaymakam Metin Kubilay şahitlik yaptı.

Töreninde sonunda 3 çifte Umre turu hediye edildi.

Klasik sabahlar kahve konserleri

İBB Kültür A.Ş “Klasik Sabahlar Kahve Konserleri” başlıklı bir konser dizisi ile “kitap-kafe” konseptini bir adım daha ileri taşıyor. Kadıköy'deki Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi'nin ikinci katında yer alan İstanbul Kitapçısı'nda gerçekleşen konserler Pazar sabahları saat 11:30'da başlıyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor.

İstanbul'da eğitim veren konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu mini topluluklar, klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini icra ederken dinleyiciler bir yandan gelecek vaat eden genç müzisyenlerin seslendirdiği eserleri dinliyor, diğer yandan da tarihi yarımada manzarası eşliğinde kahvelerini yudumluyor.

 “Klasik Sabahlar Kahve Konserleri”nin Pazar sabahlarının vazgeçilmez etkinliklerinden biri olarak gelenekselleşmesi hedefleniyor. Konserler ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşuyor. Bu güzel etkinliğe, medya ve sanat dünyasından tanınmış isimlerde katılıyor.

‘Cahiliye dönemini aratmayan bir dönemden geçiyoruz'

Siyer Vakfı tarafından düzenlenen 4. Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

2010 yılında hizmete giren ve kurulduğu günden itibaren “Âlemlere Rahmet” olarak gönderilen Hz. Peygamber (sas)'in daha iyi anlaşılması, tanınması, kavranması adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Siyer Vakfı'nın, Hz. Peygamber  (sas)'e ithaf ettiği ve gelenekselleştirdiği Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın dördüncüsü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. 175 film ve 164 senaryo olmak üzere 339 eserin katılımı oldu.

Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, açılış konuşmasında vakıf olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kaya sözlerinin devamında “Hz. Peygamber'in (sas) daha iyi tanınması, anlaşılması ve kutlu mesajlarının sinema diliyle de bugünün dünyasına taşınması gayesi ile 2014 yılında başlattığımız Âlemlere Rahmet Kısa Film Yarışmamız her geçen sene çıtasını yükselterek devam ediyor.

Sinemaya İslami bir bakış kazandırmak, Müslümanca düşünen ve hareket eden yönetmen, senarist, eleştirmenlerin sayılarının artması gayesiyle kurduğumuz Hassan b. Sabit Sinema Akademimiz bu sene de yönetmenlik, senaryo yazarlığı, kurgu montaj atölyeleri ile eğitime devam edecek” dedi.

Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım da yaptığı selamlama konuşmasında Cahiliyeyi aratmayan karanlık bir zamandan geçildiğin dikkat çerken şöyle dedi. “Aslında Cahiliye hayatı; Allah ile hayat arasındaki bağı koparıyor. Bugün modern hayatı hayat felsefesi olan zihniyet Allah ile hayatı kopartıyor. Böyle olduğu zaman hayat anlamsızlaşıyor. Bugün bu bağları kopardığımız için Nebevi ufuk ile bakamıyoruz.  Nebevi ufka doğru yürümekle mükellefiz. Bunu karanlığa kızarak yapamayız. Şerre küfrederek yapamayız. Bunu yaptığımız işin hakkını vermekle yaparız.”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'ta törene katıldı

Sözlerinin başında projeyi gönülden desteklediğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş şöyle devam etti: “Hz. Peygamberi sevmek sadece kuru bir sözden ibaret değildir. Peygamberi sevmek Onun hayatını örnek almakla mümkündür. Hayatımızın onun hayatıyla anlamlandırmakla mümkündür. Hz. Peygamber sadece kitaplara hapsedilen bir şahsiyet olarak anlatılamaz. Efendimizin(sas) kimliğiyle hayatın içerisinde göstermek zorundayız. Aile reisi olarak, sanata karşı iltifatını göstererek, savaş stratejisini göstererek, uluslararası bir sistemde adil bir sistemi oluşturan bir lider olarak göstermemiz gerekiyor. Onu yaşayan kuran olarak yeni nesillerle aktarmak gerekiyor. Bunu sadece sözlerle değil, sinemayla da aktarmak gerekiyor.”

Bakan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından, senaryo kategorisi jüri heyeti sahneye davet edildi ve katkılarından dolayı teşekkür edilerek, Yapımcı-Yönetmen Nazif Tunç tarafından gecenin anısına plaket takdim edildi.

Ödüller ve kazananlar:

Senaryo kategorisi

Teşvik ödülü “Zilli Top” isimli senaryosu ile Sema Nur Bektaş

Üçüncü “Rüya” isimli senaryosu ile Abdurrahman Badece

İkincilik ödülü “Can Kuşu” isimli senaryosu ile Abdullah Şahin

Animasyon özel ödülü “İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... ve İlkbahar” isimli filmi ile Hamza Uysal

Siyer Vakfı Ödülü

“Kum” adlı kısa filmiyle Akif Karaosmanoğlu

Juri özel ödülü

 “Bakıt” adlı kısa filmiyle Kırgızistan'dan katılan Meerim Dogdurbekova

Mansiyon ödülü

“Yönetmen&Öğretmen” adlı kısa filmiyle Ömer Dişbudak

Sponsor ödülü

 “Sinema Aşığı” adlı kısa filmiyle Askar

Nurakın Ululu

 Kısa Film Kategorisi

 

  1. Ercan Selim Öngöz'ün “12 Saat” filmi
  2. Rakymzhan Kaldykoz ‘ın“Derin” filmi
  3. Saltanat Zarnaeva'nın “Ev” filmi ödül kazanan projeler oldular.

 

BEL-SİM Afrin'e destek gecesi düzenledi

Kuruluşundan bu yana hep çalışmalarını ülkenin sıcak gündemine farkındalık getirilmesi adına hizmetlerini ifade eden BEL-SİM (Belediye Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), bütün dünyanın gözünü diktiği ve Türk Askerinin tarihe altın harflerle destan yazıldığı Zeytin Dalı harekâtına destek  vererek Zübeyde Hanım Kültür merkezinde program gerçekleştirildi.

Programa katılanlar tek ağızdan Türk bayraklarıyla şehitler ölmez vatan bölünmez tezahüratlarıyla salonu inletti. Gecede Mehmetçik için özel olarak hazırlanan belgeseli izleyenler göz yaşlarını tutamadı. Anma gecesinde ayrıca Kuran-ı  Kerim okunarak  şehitlerimize ve Afrin'deki askerlerimize dualar gönderildi.

Zeytin Dalı Harekâtına destek vererek dün  gece birbirinden değerli isimleri bir araya getiren BEL-SİM Derneği'nin kurucu başkanı Derviş Karakoyun,  böylesi güzel bir organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Gecede dünyanın en ünlü Osmanlı  modacısı ve tarih araştırmacısı Sabiha Alakuşu tarafından Osmanlı'nın kadim tarihindeki kadın sultanları temasıyla  tasarladığı kostümlerinde tanıtımı yapıldı.

dur