12 Nisan 2023

Unutulmaz hadiseler ve arka cephesi nedir?

28 Mayıs 1987’de Batı Almanyalı genç pilot Mathias Rust, Sovyet hava savunma sistemlerini aşarak Moskova’nın kalbi olan Kızıl Meydan’a inerek tarihe geçti.

19 Ocak 2007’de Hrant Dink, Agus’un binasının önünde öldürüldü. Dink’in cenazesinde binlerce kişinin cinayete tepki olarak attığı, “Hepimiz Hrant Dink’iz”, “Hepimiz Ermeniyiz” sloganları unutulmaz oldu.

13 Kasım’da Taksim, Beyoğlu’nda bombalı saldırıda 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı.

2-4 Ağustos 1990’da Körfez Savaşı başladı. Irak’ın 7 ay boyunca Kuveyt’i işgali ile ABD Basra’ya ve Suudi Arabistan’a yerleşti. İlk defa TV’lerden canlı yayınlanan, unutulmaz bir savaştı.

Birbirini takip eden birçok hadiseler vardır. Kısaca sisleme yapılan, karartılan, perdeleme yapılan asıl hadiseleri incelemede fayda vardır.

17 Mayıs 1987…

ABD Stark gemisi Basra körfezi’nde olmaması gerekirken, Irak jetlerinin EXOCET füzeleri ile vurulması, 37 denizcinin ölmesi ve 21 denizcinin yaralanması pek hatırlanmaz. ABD kongre ve senato üyelerinin “ABD deniz kuvvetlerinin savaş bölgesinde ne işi olduğu” konusunu, soruşturma hazırlığı var iken, 9 gün sonra 28 Mayıs’ta Mathias uçağı Kızıl Meydan’a iner.

16 Ocak 2007’de Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç. Ankara’dati görüşmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül’e, minnettar olduklarını belirtti.

ABD askerleri Peşmergeleri, Türkmen bölgesine taşırken, evinin kapısı önünde Türk bayrağı dalgalandıran 10—11 yaşındaki çocuk öldürülür. Hiç kimseden ses seda çıkmaz. O dönem Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer idi. Kendisi bugün Kemal Kılıçdaroğlu destekçisidir.

19 ocak 2007’deki Hrant Dink cinayeti unutulmadı ama Türkmen Cephesi olayı kapandı.

Ineteligence Online Kasım 2007 raporunda; Türk firmaların Kazakistan hükümeti ile yaptıkları savunma sanayindeki modernleştirme ortak çalışmaları başlamış iken, 13 Kasım 2020’de Taksim’deki bombalama hadisesi oldu.

Rahmetli Mustafa Tahan Ağabey (29 Eylül 2019’da vefat etti), Kuveyt’te Dünya İslam Dernekleri ve Talebe Dernekleri genel başkanlıklarını yürütüyordu.

1990 Ağustos yazında Kuveyt’te enerji birliği ve ortak çalışması olacağını söylemişti.

Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır, Irak, (İsrail hariç) elektrik enerjileri alış verişleri yaparak borçları kapama programından bahsetmişti. Tüm detayları hatırlamıyorum.

11 Eylül 1973’te Salvador Allende öldürüldü. Latin Amerika’da seçimle iktidara gelen devlet başkanıdır. Demokrasinin silahlı örgütü ABD ve Kissinger destekli General Augusto Pinochet katliamlara başladı.

Prof. Roger Garaudy Hoca ile Paris’teki evinde iken, 2001 Nisan ayında Şili’ye gideceklerini, Kissinger için yargılama, soruşturma ve tutuklama kararları alacaklarını söylemişti.

12 Eylül’de gazete başlıkları, “Kissinger soruşturması”nı yazacak iken, İkiz Kuleler ve 3. Bina yıkıldı. 11 Eylül 2001’de FBI kurumlarında olduğu söylenen 3. Bina öğleden sonra çöktü gitti.

İsrail’i birlik beraberlik içinde tutan unsurlardan biri devamlı olarak “dışarıdan düşmanlar olduğunu” anlatmak, yazmak, medyada propaganda yapmaktır.

İsrail Başabakanı Netanyahu, krize sebep olan “yargı reformu”nu erteleyerek, ülkeyi yangın yerine çeviren göstericilere boyun eğmişken; “düşman olmadan yaşayamayız” bakış açısı ile Ramazan ayında Mescid-i Aksa ve Kudüs’te baskınlara, katliamlara ve işkencelere başladı. Bu şekilde İslam ülkelerini tahrik edip, tepki toplayıp, içeride birliğe ve beraberliğe vurgu yapıp, “bakınız düşmanlarımız var” diyerek kendi iç meselelerini perdelemeye çalıştı. Gilad Atzmon arkadaşın dogru bir yorumudur…

Rahmetli Prof. Roger Garaudy Hocama, İran eski Dış İşleri Bakanı rahmetli Dr. İbrahim Yazdi Beye, Rahmetli Mustafa Tahan Ağabeye, ABD Kongre Eski üyesi Cyntina McKinney Hanıma, Paris’te Salvador Allende’nin kızı Isabel Allende Bussin’in arkadaşı Prof. Maria Poumier Hanıma, Giladz Atmond arkadaşlara zamanla verdikleri bilgiler için teşekkürler…