03 Mart 2016

Varsın Nev Bahar mesajları yollasın onlar!

PKK, FETÖ ve marjinal sol örgütlerle muhalefetin, önümüzdeki günlerle birlikte büyük bir kaos ve yıkım planını devreye sokacağı iddia ediliyor.

Kimi veriler ve sözünü ettiğim terör örgütleriyle bunların siyasi “işbirlikçilerinin” vurgulamaları, bunu bir iddianın da ötesine taşıyor.

Görünüşte siyasi iktidar hedef alınacak hissi uyansa da asıl hedefin Devlet ve Devletin başı Recep Tayyip Erdoğan olduğu aşikar.

Bir ayağı da güney sınırlarımızda yürüyen bu kaos ve yıkım planına karşı güvenlik ve istihbarat birimleri, eminim ki gerekli tedbirleri almıştır.

Ne de olsa, 20 Ağustos 2012'de, Gaziantep/Şehitkamil'de 10 kişinin öldüğü, 9'u ağır 66 kişinin de yaralandığı saldırıyı önleyememelerine rağmen, hemen akabinde batıda saldırı planlayan teröristleri etkisiz hale getiren başarılı operasyonlara da imza attılar.

11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin ölüp, 146 kişi yaralandığı iki ayrı bombalı saldırıyı önleyemeseler de; o dönem 10'a yakın bombalı eylem hazırlığındaki teröristi etkisizleştiren başarılı çalışmalara imza attılar!

Yine, 20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta 34 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişi yaralanmasına neden olan canlı bomba eylemini belki önleyememiş olabilirler; ama aynı bölgede köprülerin altına döşenen kilolarca patlayıcıları amacına ulaşmadan imha etmediler mi?

10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı'nda, 107 kişi hayatını kaybedip 500'ün üzerinde kişinin de yaralandığı üç ayrı patlamayla gerçekleşen canlı bomba eylemini önleyemediler belki; ama hemen akabinde benzer saldırı düzenleyeceğinden şüphelenilen 3-5 canlı bombayı etkisiz hale getiren onlar değil miydi?

12 Ocak 2016 günü İstanbul/Sultanahmet'te, parmak izi göçmen bürosunda kaybolan canlı bombanın, 10 kişinin ölüp 15 kişinin de yaralandığı eyleminin güvenlik ve istihbarat arasındaki bilgi paylaşımına rağmen önüne geçemediler belki; ama o patlamadan sonra İstanbul ve Ankara'yı kana bulamaya hazırlanan az terörist mi yakaladılar sanki!

Son olarak Ankara'nın göbeğinde, Genelkurmay, TBMM gibi kurumların yanı başında 28 kişinin hayatını kaybettiği 60 kişinin de yaralandığı bombalı araç eylemini önleyemediler diye hayıflanabilir, umutsuzluğa kapılabilirsiniz belki; ama hemen ertesinde farklı illerde 10'a yakın bombalı eylem hazırlığındaki teröristi etkisiz hale getiren de o güvenlik ve istihbarat bürokrasimiz değil miydi?

Son olarak; basına yansımadı belki ama; Ankara'da Meşrutiyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan yeni bir bombalı araç saldırı eylemini, teröristlere ulaşamasalar da aracı “yakaladıkları” başarılı bir operasyonla önlemediler mi?

Dahası faaliyet duyurularında da görüyorsunuz; onlarca canlı bomba eylemi ve saldırı ekibini kıskıvrak yakalamadı mı bu aslanlar!

Demem o ki; rahat olun, huzurlu olun.

Belki emniyet içerisinde terör ve organize dahil bir çok birimin il ve ilçe müdür ve amirliklerinde, FETÖ mensuplarının varlığını deşifre edemeyecek kadar güçlü bir istihbarat ve güvenlik iradesi göremiyoruz ama eminim deşifre edilemeyen o hücrelerin, bahar ayı ile birlikte devreye sokacağı kaos ve yıkım planındaki rolünü tespit edebilecek irade vardır.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hegemonyası altında yapılan sınavlarla emniyete kazandırılan(!) 4000'i aşkın komiser yardımcısı içerisinde, örgüt mensubu sadece 358 komiser yardımcısı olduğu algısı oluşturmak için rütbeleri sökülen o 358 kişinin onurunu ve şerefini korumaya belki gücü yetmeyen bir güvenlik ve istihbarat bürokrasimiz olmayabilir; ama emin olun, bu ülkenin onuru ve şerefi olan egemenliğini koruyacak bir istihbarat ve güvenlik irademiz vardır!

Bakmayın siz 2013 yılında PMYO'yu kazanıp sonra bir mülakat garabetiyle elenen 1000'i aşkın kişinin hayallerini ve umutlarını gasp edenlerin, Güvenlik Paketi'ne bu garabeti ekleyenlerle onların işbirlikçileri olduğunu çözemediklerine...

Onlar binlerce örgüt mensubu müdür ve amiri emekliye sevk edecek kadar da mahirler hani!

Bahar ayı ile birlikte devreye konulması beklenen kaos ve yıkım planının emniyet, istihbarat ve ordu bağlantılarını henüz çözmemiş bir güvenlik ve istihbarat bürokrasimiz yok diye de yeise kapılmayın...

Sosyal medyanın nesepsiz oğlan(lar)ı Avanak Avni'nin yazdıklarını her gün satır satır okumuyorlar mı zannediyorsunuz.

Yanılıyorsunuz öyleyse...

Sadece o paylaşımlardan yola çıkıp her türlü planı tersine çevirecek kadar de “bilişim istihbaratında” mahirler hani.

Varsın onlar gazatamsi şeylerinde “Nev bahar” satırları arasına, ordu, emniyet, dağ bağlantıları için kalkışma mesajları ekleyedursun; bizimkilerin “bir bahar akşamı rasladım size” şarkısından serenat yapmayacağını mı zannediyorsunuz!

zihnicakir@gmail.com

@zihnicakir