08 Ağustos 2016

Yenikapı’nın mesajı

Yeni Kapıda miting alanına resmi rakamlara göre beş milyon kişi girmiş, ama numaratörlerden geçen kişi sayısının sekiz milyonun üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Sekiz milyonluk bir merkez miting ve tüm ülkede aynı anda yapılan 80 miting daha, aldığımız bilgilere göre bu mitinglere de on milyonu aşkın insan katılmış… Toplam katılımcı sayısı 18 ila 20 milyon arasında… Dile kolay lakin bu sayı dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan kat be kat fazla. Türkiye halkı, insanlık onuru, demokrasi ve gelecekleri için o alanları doldurarak tüm dünyaya esaslı bir ders verdi. Adına ister demokrasi dersi deyin ister insanlık ve onur dersi Türkiye'de yaşayan herkes bu güzel işe ortak oldu.

15 Temmuz gecesi onursuzca tankları meydanlara sürenler, onurluca bir karşı çıkışla karşı karşıya kalacaklarını zinhar hesap edememişlerdi. Onlar, Şahadet getirelim gerisi kolay diyen bir topluluğa galebe çalınamayacağını düşünmemişlerdi. Onlar halkı korkak sanıyorlardı. Halk yıllardır süren suskunluğunu öyle bir bozdu ki, çıkardığı ses dalga dalga dünyaya yayılıp ders olacaktır. İşte Yeni kapı mitingi bu sesin doruk noktası oldu, tüm alanlarla birlik olup alanların ortak sesi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ahenkli sesin Çarşambaya kadar sürmesini istedi, demek ki bazı şeyler hala yerine oturmadı. Demek ki bu ülkede hala bir tedirginlik var.

Ne olur, yeni bir kalkışma içine girilirse bu saatten ve bu meydanlardan sonra halk darbe heveslilerine ne yapar. İnsanlar tekrar tankların altına yatar mı? Uçağın üstüne atlamaya çalışan adam ne yapar?  Kimse eyvallah buyurun gelin kapı açık demez her halde bunlara… Halkın tepkisi daha sert olur, dün asker bizim deyip darbeciliğine rağmen onlara el uzatmayanlar bu defa onları cehennemin dibine göndermek için ellerini çabuk tutacaklardır. Herkes yeni bir Ömer Halisdemir olmak için can atacaktır. Şahsen yeni bir girişime şans vermiyorum ya, ola ki böyle bir aptallığa girişilirse kimse Allah yarattı demez, ne verdiyse Allah, mücadelesini yapar… Halk bir gün sonra ortalıktan darbeci cesedi toplamaktan aciz olur. Belki de bu cesetler toplanmaz ibret için kurda kuşa bile yem edilebilinir.

Allah insana akıl vermiş, aklınızı kullanın demiş, akıllarını ağabeylerine kiraya vermiş tipler, ağabeylerinin kendilerini sattığından habersiz bir yola çıktılar. Bir “Cemaat Devleti” kuracaklarını düşünüyorlardı ama hayaller ve gerçekler birbirini tutmadı, onların payına hapis, ağababalarının payına kahrolmak düştü. Birde yenilen pehlivan güreşe doymaz tarzı tehditler…

Bu ülke bir zamanlar Başbakana fırlatılmış yazar kasa yüzünden alt üst olmuşken, şimdi uçaklar meclisi bombalarken, helikopterler ve tanklar insanlara ölüm yağdırmaya devam ederken ekonomi olduğu yerde duruyorsa ve en önemlisi insanlar siyasi iradeye inanıyorken, bu ülke yıkılmaz…

Ne demişti Keçecizade Fuat Paşa, “siz dıştan, biz içten yıkmaya çalışıyorken bu ülke yıkılmıyorsa, dünyanın en güçlü ülkesi Osmanlıdır.” Hadi oradan Osmanlının yerine varisinin adını yazın ve Allaha beraber şükredelim.