07 Ağustos 2017

Yükselen değer Konya

Yılda birkaç sefer Memleketim Konya'ya gider gelirim. Bir kaç gün önce Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün daveti üzerine gittim. Bu seferki gidişim bir ödül töreni içindi. Gazeteci ve televizyonculuğun ötesinde fotoğrafçı yanımızda var. Konya'mıza bu sefer fotoğraf sanatçısı olarak hizmet ettik. Yöremize ait çektiğimiz fotoğraf kareleri Konya'mızın arşivine girdi.

3 Ağustos 2017 günü Konya Büyükşehir Belediyemizin üst düzey yöneticilerinin katıldığı törenle ödüllerimizi aldık. Törende beni yalnız bırakmayan arkadaşım, dostum, köylüm sevgili Bayram Dutar'a çok çok teşekkür ediyorum. Gönlümdeki mesleği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Lise 1 de elimde fotoğraf makinesi vardı. Çok şükür hala var. Bozkır Postası gazetesi ile başlayan yolculuğum kademe kademe yükselerek ulusal düzeyde devam ediyor hamdolsun. Gazeteci, televizyoncu, sivil toplum kuruluşu yöneticisi olarak memleketimize hizmet etmeye devam ettik. Konya ile hep gurur duyduk. 

“Konya'da Bahar” konulu fotoğraf yarışması ödülleri verildi

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından şehirdeki bahar güzelliğini ortaya çıkarmak amacıyla bahar aylarında düzenlediği “Konya'da Bahar” isimli ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, “Konya'nın mana güzelliğiyle bütünleşebilecek maddi güzelliklerini bizlerle buluşturdukları için yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum. Bu güzellikleri bütün insanlıkla paylaşmayı arzu ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Okullardaki öğrencilerimiz için de güzel bir vesile bu. Bütün çocuklarımızın bu tür yarışmalara katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü var olan cevher küçükten keşfedilerek büyüyor ve gelişiyor. Büyük sanatçıları da bu tür organizasyonlar ortaya çıkarıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç, Konya'nın tanıtımı anlamında yeni seslere, yeni sözlere, yeni görüntülere ve fotoğraflara sürekli ihtiyaç duyulduğunu belirterek yarışmaya katılanların bu ihtiyacı giderme noktasında katkıda bulunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ise, dereceye giren ve sergilenen fotoğrafların her birinin ödüle layık eserler olduğunu, fotoğrafın çekilirken gönülle de birleştirildiği takdirde bir anlam ifade ettiğini belirterek dereceye giren fotoğrafçılara teşekkür etti.

Yazılmış nüfus kütüğüm Şükür Konya`da Konya`da

Türk edebiyatının önemli şairlerinden Rahmetli Bekir Sıtkı Erdoğan'ın Konya için yazdığı çok güzel bir şiiri var.  Şiir Konya'yı o kadar güzel anlatıyor ki memleketimi özlediğim zaman sık sık okurum.

Benim yarim bezden kilim
Dokur Konya`da Konya`da
Bülbül olmuş dertli dilim 
Şakır Konya`da Konya`da

Kardeşim kendinden geçmiş
Nur çeşmesinden su içmiş
Hasret kitabını açmış
Okur Konya`da Konya`da

Gurbet ekmek ben katığım
Nişansız düşmüş tetiğim
Yazılmış nüfus kütüğüm
Şükür Konya`da Konya`da

Mevlana`nın sezmediği
Mantıkların çözmediği
Kitapların yazmadığı
Fikir Konya`da Konya`da

Ayrılıktan yemiş tekme
Yakma gurbet onu yakma
Burda gezdiğine bakma 
Bekir Konya`da Konya`da

“Burada gezdiğine bakma Bekir Konya da Konya da” şairimizin de net bir şekilde vurguladığı gibi vücudumuz gurbetin neresinde olursa olsun gönlümüz, ruhumuz hep Konya topraklarında gezer bizim. O yüzden Konya'lı bulduğu her fırsatta memleketinin yolunu tutar. Konya'lılar yaşadıkları her yerde kurdukları dernek ve vakıflarla memleketlerini tanıtıyorlar ve hizmet ediyorlar.

Anadolunun kadim şehri Konya,  kültürde, sanatta, sporda, sanayide ve sivil toplum kuruluşlarının başarılarıyla adını duyurmaya başladı.

Futbolda Büyük Başarı

Konyaspor'un iki yıldır gösterdiği başarı takdirlerin üstündedir.  Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından Beşiktaş'ı yenerek kazandığı Süper Kupa ile de başarısını taçlandıran Konyaspor tüm sevenlerini sevince boğdu.

Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş  ile Samsun'da karşı karşıya geldi ve bu tarihi maçı  2-1 kazanarak süper kupa'nın sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tebrik mesajı

Maçın ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan soyal medyadan yayınladığı mesaj ile Konyaspor ve taraftarları tebrik etti:

2017 Turkcell Süper Kupa'yı kazanan Atiker Konyaspor'u ve tüm taraftarlarını tebrik ediyorum.”

ALAEDDİN YAVAŞÇA'YA ŞİFALAR DİLİYORUM

Türk müziğinin yaşayan büyük sanatkârı üstat Alaeddin Yavaşça, hastaneye kaldırıldı. İki senedir Turgut Reis'te yaşayan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Hem icracı, hem de bestekâr olarak mûsıkîmize büyük hizmetlerde bulunan ve çok sayıda talebe yetiştiren ve Türk Sanat Müziğine bir birinden güzel eserler kazandıran Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya  Cenab-ı Allah'tan âcil şifalar diliyorum.

MEHMET KÂMİL BERSE'YE GEÇMİŞ OLSUN

Şehir ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kâmil Berse, yakın zamanda başarılı bir ameliyat geçirdi. Şu an sağlık durumunun iyi çok şükür. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Kültür, sanat ve ilim alanında o kadar güzel çalışmaları var ki saymakla bitmez. Dergi ve Dersaadet Platformu çatısı altında bir birinden değerli isimleri bir araya getiren Mehmet Kamil Berse abimize tekrar geçmiş olsun diyor, güzel çalışmalarında başarılar diliyorum.